vrijdag 20 november 2015

Spelen binnen de structuur

Nu we 3 weken binnen Plan Your Event bezig zijn wordt het tijd om de proefperiode voor dit team af te sluiten en over te gaan naar het verfijnen van de werkzaamheden.

Wij zijn begonnen met het neerzetten van de structuur door middel van het salespaspoort. Als je meer wilt weten hierover abonneer je dan om mijn nieuwsbrief dan kan ik daar in besloten kring meer over vertellen. Want Plan Your event is evenals mijn webwinkel bsgadgets zijn onderdeel van dropship-factory B.V.


De structuur van het verkoopproces ligt nu vast. Het is een soort trap, waarbij iedere stap je dichter bij het resultaat brengt. Als de stap niet of niet goed wordt gezet, glijd je uit en kun je opnieuw beginnen.  De kunst is nu om de werkzaamheden af te stemmen met de processtappen binnen de structuur. Telkens als je een "nee" van de klant krijgt, kijk je binnen de structuur waar jezelf iets hebt laten liggen. Dat klinkt simpel maar in de praktijk blijkt dat o zo moeilijk. 

En ook hier geldt: "oefenen, oefenen en nog eens oefenen......"
Na verloop van tijd en heel veel (telefoon)gesprekken en evenzo vele "nee-s" van de klant, ga ik merken dat het steeds beter gaat. Bij iedere gesprek gaat het beter. Totdat de persoon in kwestie "los" is van de structuur en kan gaan "spelen" met de gesprekken. Dan komt ook het resultaat. 

Ik heb bij verschillende mannenkoren gezongen en de vergelijking met de muziek is een mooie metafoor. Eerst wordt er stap voor stap geoefend aan de hand van een partituur. Langzaam krijgt het te zingen stuk vorm en klinkt het al echt als een stuk muziek. Maar als de partituur kan worden weggelegd en men uit het hoofd gaat zingen, klinkt het pas echt mooi. 

We gaan de laatste week van november in en ik wens het team alle kracht en plezier toe om er een succes van te maken. Na het uitvallen van een 2-tal mensen zijn we opnieuw op zoek naar werkzoekenden, die ook als salesmedewerker willen werken. Solliciteren kan via mijn mail-adres

Naast deze functie zijn wij regelmatig op zoek naar mensen, die initiatief willen tonen door bv een eigen webwinkel te starten. Je kunt je ook inschrijven voor een van onze kennismakingsbijeenkomsten. Je bent van harte welkom. 

Ben 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten